Nancy - Herniapatiënte

Ik ben sinds 2004 herniapatiént zoals duizenden samen met mij. Het bleef bij twee aanvallen per jaar. Het stereotype, met de neus in de grond lopen, krom van de rugpijn. Met de nodige rust en medicijnen ging dit wel elke keer over. “ Tot dit jaar”, de pijn was anders, geen krom geloop. Ik kon niet meer zitten, niet meer uit mijn bed komen door de zitknobbel. Rust en pillen brachten geen soelaas, integendeel, het ging van kwaad naar erger. Twee epidurales verder, die niets opbrachten. De apotheose was weggevoerd worden met de ambulance, gillend van de pijn. Na verloop kon ik mijn linkerbeen niet meer optillen en mijn voet hing er maar bij met enerzijds een helse pijn en anderzijds gevoelloosheid.

 

Negen dagen later werd ik geopereerd, er was geen andere optie meer, er zijn twee wervels vastgezet en er zit een kunststofstuk met eigen bot tussen. De operatie en het herstel verliepen zeker naar wens, maar de gevoelloosheid in voet en been bleef. Dit was ook door de chirurg aangekondigd. De zenuwen waren zodanig beschadigd, dat dit een proces van lange duur ging zijn, ruim één jaar.

 

Ik ben zes maand geleden geopereerd en ik behoor nu tot de gelukkigen die het toestel “De Madrivi” van André Vlaeminck mag uittesten. Zijn dochter, waar ik al jaren mee bevriend ben, bracht mij bij André en zijn Massagetoestel. Dit was ook voor hem onbekend terrein, maar hij wou het een kans geven. Eerst werd ik getest in het UZ Gent bij professor Calders, er werden onderzoeken gedaan naar de bloeddoorstroming en de prikkels. Na één maand mag ik terug gaan…

 

De vraag die ik bij mezelf stelde: ‘Heb ik hier baat bij?’ Wel, wat ik met zekerheid kan zeggen is, dat wanneer mijn man mijn linkervoet masseerde het aanvoelde alsof er een pak watten tussen ons in zat. Nu na amper acht dagen gebruik van het massagetoestel, is het voor het eerst sinds lang, dat ik terug gevoel heb. Zelfs heel intens. Het gevoel verdwijnt na een paar uur, maar ik gebruik het toestel ook nog maar sinds kort. Ik ben enorm hoopvol. Verder had ik de laatste maand last van ochtendkramp in mijn linkerkuit. Het kwam net niet door, maar elke ochtend bij het uitgebreid strekken van het lichaam, kon ik opkomende krampen hebben en zorgen dat ik vlug uit bed was voor een rondje lopen met gebalde voet. Vervelend, dit is na gebruik van het massagetoestel niet meer het geval. Nu kan ik mijn ochtendritueel beginnen met langzaam uitstrekken en begint mijn dag goed.

 

De krampen zijn geen spelbreker meer en hiervan ben ik zeker dat dit door het toestel komt. Ik ga er elke dag minstens twee maal in, telkens ruim een kwartier, waarvan de laatste beurt net voor het slapen gaan. Eigenlijk voel ik al bij het beëindigen van elke sessie wat dit doet voor de benen. Ik loop als het ware lichtvoetig op wolkjes door het huis. Dus is het ook niet verwonderlijk dat dit bij het slapengaan, de benen ontlast. Voor mij is het een zegen dat ik dit massagetoestel mag uittesten. Alsook voor mijn moeder van boven de zeventig jaar. Sinds het toestel hier staat, komt ze elke dag langs om haar knie te ontlasten en met resultaat. Sindsdien slaapt ze door, ze wordt niet meer wakker van de pijn in haar knie. Ik ben vrijwel zeker dat dit nog maar het topje van de ijsberg is, nogmaals, ik behoor tot de gelukkigen die er nu al wel bij varen, de Madrivi te mogen uittesten. Bij deze André duizendmaal dank.

 

Copyright André Vlaeminck © All Rights Reserved